Megosztás

|

Magyar-Termekek.hu Blog_

A magyar-termekek.hu blogja. Hírek, információk hazai gyártókról, az itthoni, illetve a külföldi piacokon kapható magyar termékekről. Megírjuk, hogy mit, miért, s miért nem ajánlunk a vásárlóknak.

Honlapunk: magyar-termekek.hu

Facebook: facebook.com/magyartermekek
Twitter: twitter.com/magyartermekek
YouTube: youtube.com/magyartermekek

E-mail: info@magyar-termekek.hu

„Válaszd a Hazait! Válaszd a jövőt!”

Facebook

Pannonia Biztosító - A magyar biztosító

2011.03.18. 10:05 sbm (törölt)

 

A gazdasági világ egyik alapvető tétele, hogy pénzügyei mindenkinek vannak. Márpedig az ember a pénzügyeit illetően, mindig igyekszik körültekintő lenni. Ezért is örülhettünk, amikor a biztosítók piacán 2007-ben megjelent a 2010. szeptember 1-től CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. néven futó társaság. A biztosító alapítói köztiszteletben álló, magyar származású emberek, érdemes megemlíteni néhányukat: Járai Zsigmond, Horváth Béla, Dr. Ádám Veronika (orvos-biológus, akadémikus, Vizi E. Szilveszternek, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökének házastársa), a BROKERNET Csoport alapítói és vezetői (Kostevc Péter, Kútvölgyi Pál, Kósa Erika, Körvélyesi Zoltán), Czakó Borbála Xénia (az Ernst and Young szabályozási, kormányzati kapcsolati és esélyegyenlőségi területekért felelős globális partnere), Kieselbach Tamás, Dr. Martonyi János, Dr. Nobilis Kristóf, Straub Elek és Dr. Szapáry György.
A társaság, saját megjelenését így magyarázza: Biztosítónk alakulásakor a magyar biztosítási piac meghatározó szereplői többségében multinacionális cégek voltak. Szükség volt tehát egy hazai alapítású, magyar vezetésű biztosító társaságra.
Ahogy korábban említettük, a biztosítót elismert magyar közéleti személyiségek alapították és kiváló hazai szakemberek vezetik. A cég vezérigazgatója Gaál Csaba (korábban termékfejlesztési igazgató). Horváth Béla az igazgatóság elnöke (korábban vezérigazgató), a hazai piacon több vezető biztosítótársaság vezérigazgatója volt korábban. A felügyelőbizottságának elnöke pedig Járai Zsigmond korábbi pénzügyminiszter, jegybankelnök, aki jelenleg a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságának elnöke.
A CIG Pannónia Életbiztosító méltó utódja kíván lenni az 1857-ben alapított Első Magyar Általános Biztosító Társaságnak, melynek alapítója Lévay Henrik volt. Akkor is és most is hiányzott a biztosítási piacról a hazai jelentős és hiteles személyiségek által támogatott, az ő magántőkéjükön alapuló, magyar vezetők által irányított, hazai piacra koncentráló biztosító társaság. Ahogyan akkor, úgy most is szükség volt a gazdasági élet meghatározó szereplőinek összefogására, hogy kellő szakértelemmel és tapasztalattal meg tudjanak győzni másokat is ennek a célnak.
A biztosító így határozza meg saját stratégiáját: Társaságunk hitelességével, hatékony kommunikációjával és magas szintű társadalmi felelősségvállalással értékesíti termékeit a hazai és közép-kelet európai biztosítási piacon. Rugalmas, a hazai igényekre szabott ajánlatainkkal segítjük a családok gyarapodását és biztonságát. Célunk, hogy kiváló szolgáltatásainkkal, hatékony adminisztrációval és cégvezetéssel, valamint megbízható képviselői hálózattal a hazai és régiós piacon vezető pozícióba kerüljünk.
A vállalat vezetőinek a zöldmezős beruházásokban és a biztosítók működtetésében szerzett sokéves tapasztalataira építve akarják termékeinket és szolgáltatásainkat elérhetővé tenni a közép-kelet európai régióban. Ennek megfelelően a biztosító mára elérhető Szlovákia és Románia területén is. A mindennapi működés stratégiai eleme, hogy elsősorban a helyi szakemberekből álló vezetés tapasztalataira építenek, de a vállalati know how-t és a vállalati kultúra lényeges elemeit egységessé teszik.
A biztosító igyekszik az ügyfeleinek a különböző élethelyzetéből fakadó igényeire biztonságos megoldásokat nyújtani. Ennek megfelelően termékeik és szolgáltatásaik központi eleme a gyerekekről való gondoskodás fontosságára, a megtakarítások elhelyezésének lehetőségére, a családalapítás támogatására, a nyugdíjas évek anyagi biztonságának megteremtésére vagy a végtisztességről való gondoskodásra. A termékek a felelősen gondolkodó munkaadók számára is lehetőséget nyújtanak a munkavállalóikról való gondoskodásra és a hatékony munkavégzés kollektív vagy egyéni ösztönzésére. Magyar biztosítóként a helyi igényekre gyorsan reagálva rugalmas, testreszabott termékeket és biztosítási megoldásokat kínál. A társaság hazai munkahelyeket teremt, itthon adózik, a társadalmi- és gazdasági élet meghatározó szereplője.
A társaság a szolgáltatások minőségében és az értékesítés volumenében piacvezető kíván lenni a magyar életbiztosítási piacon. Az erős hazai anyavállalat mellett dinamikusan növekvő és stabil jelenlétet kíván elérni a régió piacain. A vállalatcsoport már középtávon jövedelmező életbiztosító társasággá kíván válni. 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek magyar hazai pénzintézet

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-termekek.blog.hu/api/trackback/id/tr232749486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása