Megosztás

|

Magyar-Termekek.hu Blog_

A magyar-termekek.hu blogja. Hírek, információk hazai gyártókról, az itthoni, illetve a külföldi piacokon kapható magyar termékekről. Megírjuk, hogy mit, miért, s miért nem ajánlunk a vásárlóknak.

Honlapunk: magyar-termekek.hu

Facebook: facebook.com/magyartermekek
Twitter: twitter.com/magyartermekek
YouTube: youtube.com/magyartermekek

E-mail: info@magyar-termekek.hu

„Válaszd a Hazait! Válaszd a jövőt!”

Facebook

Szilveszterre magyar pezsgőt!

2011.12.28. 21:16 Stef1


Bár mind a vásárlók egyre nagyobb köre, mind a kiskereskedők számára kezd nyilvánvalóvá válni, hogy melyik a magyar pezsgő, és mi az, ami csak annak tűnik, illetve annak van álcázva, azért bőven maradt még feladatunk ezen a téren is. Most egy rövid bejegyzésben szeretnénk összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat.

Először is, szeretnénk eloszlatni két tévhitet: a Törley és a BB már nem magyar!
 
Egész pontosan a Törley és a BB cégcsoport. Merthogy már több éve a német Henkell & Co. Sektkellerei KG tulajdonában vannak. Egyéb almárkákkal, és régi magyar márkákkal egyetemben. (Az érintett, külföldi kézbe került márkák: Törley, Hungária, Walton, BB, François, Chapel Hill.)
 
Ezt fontos volt tisztázni. (Aztán mindenki úgy cselekszik, ahogy akar. Ahogy mindig.)
 
Viszont nem kell pánikba esni. Nincs miért. És ezt nem valami jövőbe vetett elvont hit mondatja velünk, hanem a tények. Hiszen a régi márkáink külföldi kézbe kerülésével párhuzamosan új, minőségi és prémium magyar pezsgők születtek, kerültek piacra.
 
A jó magyar borokból remek pezsgőket lehet készíteni, és szerencsére a szakértelem és az akarat is megvan hozzá.
 
Így születtek meg a Szent István pezsgők, a Chardonnay biopezsgő, az Arany Sárfehér pezsgő és a Muscat de Luxe pezsgő (Royalsekt Zrt.), a Schomberg és a Balaton pezsgőcsalád (Varga Pincészet), St. Laurent és Champion pezsgők (Szikrai Borászati Kft.), Chateau Vincent pezsgők (Garamvári Szőlőbirtok) és a Somló pezsgők (Fazekas Borpince).
 
Csak két dolog hiányzik. Többé, kevésbé. Nagyobb részt a kereskedők jó szándéka – tisztelet a kivételnek (!) – illetve a vásárlók nagyobb elszántsága.
 
Így zárásképp, a címmel kapcsolatban persze megjegyzendő, hogy igazából nem csak szilveszterre és nem csak pezsgőkre kéne gondolnunk…



Néhány magyar pezsgőmárka: 
  

Szent István (Royalsekt Zrt.)
Chateau Vincent (Garamvári Szőlőbirtok)
Balaton (Varga Pincészet)
Schomberg (Varga Pincészet)
Bacchus (Royalsekt Zrt.)
Muscat de Luxe (Royalsekt Zrt.)
Marie Antoinette (Royalsekt Zrt.)
St. Laurent (Szikrai Borászati Kft.)
Champion (Szikrai Borászati Kft.)
Viola (Royalsekt Zrt.)
Chardonnay biopezsgő (Royalsekt Zrt.)
Somló (Fazekas Borpince)

 

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi vásárlás ital pezsgő nosztalgia magyar termék

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-termekek.blog.hu/api/trackback/id/tr263502914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása