Megosztás

|

Magyar-Termekek.hu Blog_

A magyar-termekek.hu blogja. Hírek, információk hazai gyártókról, az itthoni, illetve a külföldi piacokon kapható magyar termékekről. Megírjuk, hogy mit, miért, s miért nem ajánlunk a vásárlóknak.

Honlapunk: magyar-termekek.hu

Facebook: facebook.com/magyartermekek
Twitter: twitter.com/magyartermekek
YouTube: youtube.com/magyartermekek

E-mail: info@magyar-termekek.hu

„Válaszd a Hazait! Válaszd a jövőt!”

Facebook

Túró Rudi tesztek (összehasonlítása)

2012.01.26. 14:46 Stef1

Mostani bejegyzésünkben négy – 2009 és 2011 között készült – „Túró Rudi teszt” eredményét vetjük össze, illetve elemezzük.

A négy mintavétel természetesen nem egyforma, és nem is elég széleskörű, de mindegyikben van valami érdekes. Először felsoroljuk a forrásokat, majd röviden megnézzük az adatokat, és megkíséreljük levonni a konzekvenciákat.
 

Források / Megjelenés dátuma / A teszt készítői
 


(Itt jegyezzük meg, hogy a termékek minősége nem igen változhatott az eltelt időszakban, azonban az évek alatt több közülük új, másik nevet kapott, esetleg eltűnt a piacról.)

Az első a Veszprémi Hírportál 2009. februárjában készített tesztje, amely kissé eltért a többitől. Hiszen nem általánosságban csak pontozta a termékeket, hanem a piros pöttyöst tekintette kiindulási alapnak a használt skálán. (Tehát, ha egy termék jobb volt egy kicsit mint a Pöttyös +1 vagy +2 pont, ha rosszabb -1 stb.)  

A termékek és zárójelben a skálán kapott "eredményük":

Pöttyös Túró Rudi (0), Profi Túródesszert (+1!), Norbi Update rúd (-1), Mizo Robi (0), Sole Flört natúr (-1), CBA Túrócsoki (+2!), Danone Super Rudi (+1), Winny Túró "Csoki" (-1), Spar Epres Rudi (-1).
 

A második, a legszéleskörűbb összehasonlítást a Tudatos Vásárlók Egyesülete készítette még 2010. novemberében. Az összesen 19 terméket tartalmazó elemzésben külön jelenek meg a natúr, illetve az ízesített termékek.

Érdekesége, hogy a saját néven újoncként megjelenő „Cserpes Trudi” a teljes mezőnyt maga mögé utasította, így természetesen a híres „Piros Pöttyöst” is. A Piros Kockás még ebben a felmérésben sem szerepelt.

A Natúr Túró Rudi kategóriában résztvevő termékek:

Cserpes Trudi (Cserpes István), Pöttyös Túró Rudi (Friesland Campina), Milli Rudi natúr (Friesland Campina), Mizo Boci Túródesszert (Sole-Mizo), S-budget Rudi (Friesland Campina), Danone Milka Super Rudi (Danone), Danone Milka Super Rudi (Danone), Tesco Túródesszert natúr (Tesco/nincs adat), Tesco value Túródesszert natúr (Tesco/nincs adat), Spar Rudi natúr (Spar/nincs adat), Sole Update 1 Dessert (Sole-Mizo), Tejnasi (Iwinex).

Az Eredmények pedig a lenti táblázatban:  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Az Ízesített Túró Rudi kategória résztvevői és eredménye:

Pöttyös Túró Rudi epres (Friesland Campina) 9 pont, Pöttyös Túró Rudi kajszi-barackos (Friesland Campina) 9 pont, Tesco Túródesszert kajszi-barackos (Tesco/nincs adat) 8 pont, Tesco Túródesszert szamócás (Tesco/nincs adat) 8 pont, Cora Túródesszert szamócás (Cora/nincs adat) 7 pont, Spar Rudi epres (Spar/nincs adadt) 5 pont.
 

A harmadik – szintén – 2010. novemberében a Marmalade.hu által készített teszt elég kevés terméket vesz számba, viszont azokat igen alaposan. Ezen már fontos tényezőkét szerepelt a Piros Kockás avagy Kockás Túrórúd. Viszont kihagyták a Cserpest ahogy még sok másikat is…

Eredmények:

1. hely - Pöttyös Túró Rudi  (222 pont)
2. hely - Danone Super Rudi  (189 pont)
3. hely - Kockás Túrórúd  (169 pont)
4. hely - Mizo Túró Rudi  (167 pont)
5. hely - Milli Rudi natúr  (153 pont) 
 

A negyedik „teszt” az Auchan blogján jelent meg 2011. februárjában. Ebben is összesen 5 terméket vizsgálnak meg közelebbről. A teszt érdeksége, hogy a Piros Pöttyös igen csak közepesen szerepelt! A magyar mezőnyt itt egyedüliként képviselő (Sole-)Mizo natúr Túró Rudija viszont igen jól...

Részletek, eredmények a táblázatban:  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tömör Konklúzió (Négy teszt alapján)

Elsőként azt emelnénk ki, hogy a „drágább feltétlenül jobb is szabály” igen csak megdőlt ezen adatok alapján.

Érdekes fejlemény, hogy a Cserpes Trudi megjelenése után rögtön az élre tör, talán elmondható, hogy ez a kiváló magyar termék a Piros Kockás rudival egyetemben a kategóriában a minőség mércéje lett.

A tesztek során – számunkra kissé meglepő módon – a Mizo Túró Rudi elég jól szerepelt, így ezzel is igazolva az eladási mutatókat.

Hozzá kell tennünk, hogy több fontos termék kimarad ezekből a "listákból", mind például a szintén nagyon jó minőségű, 100%-ban magyar termék „Túró Gyuri” és "Turó Juci”, vagy a Sole(-Mizo) nem Update termékei.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a Piros Pöttyös, illetve a Friesland Campina egyéb termékei is elég jól végzett mindegyik összehasonlításban. Azonban ezen "tesztek" alapján azt is nyugodtan kijelenthetjük, hogy sem íze, sem minőség tekintetében a „Piros Pöttyös” már nem az igazi… 

Magyar Túró Rudi facebook oldal: http://www.facebook.com/magyarturorudi  

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika külföldi tesco tej cora auchan hungarikum édesség élelmiszer magyar termék

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-termekek.blog.hu/api/trackback/id/tr203845618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása