Megosztás

|

Magyar-Termekek.hu Blog_

A magyar-termekek.hu blogja. Hírek, információk hazai gyártókról, az itthoni, illetve a külföldi piacokon kapható magyar termékekről. Megírjuk, hogy mit, miért, s miért nem ajánlunk a vásárlóknak.

Honlapunk: magyar-termekek.hu

Facebook: facebook.com/magyartermekek
Twitter: twitter.com/magyartermekek
YouTube: youtube.com/magyartermekek

E-mail: info@magyar-termekek.hu

„Válaszd a Hazait! Válaszd a jövőt!”

Facebook

Kampányfilm a Magyar Termékekért

2011.01.28. 13:38 Stef1

 

"Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének - nem derék ember." (gróf Széchenyi István)

Magyar Termék Nonprofit Kft. - http://www.amagyartermek.hu

 

11 komment

Címkék: videó hungarikum hazai ipar magyar termék

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-termekek.blog.hu/api/trackback/id/tr872620897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kutyant 2011.01.30. 23:17:34

Sziasztok Jobbikosok!!!!
Mikor kezdtek már a Parlamentben kampányolni a választások előtt beígért "TURUL" üzletlánc kiépítése mellett, ahol csak magyar termék lehet majd a polcokon?????

magyaragy 2011.01.31. 08:17:04

Abszolút igaza van aki ezt a filmet csinálta. Mindenütt majmoljuk Amerikát, de már Albániában is jobban élnek mint mi.
A seggnyalóknak csak a segg jut?

OrmosPéter 2011.01.31. 23:14:55

Szerintem egyre több ember figyel oda arra, hogy hazai terméket vegyen. És nagyon jó ez a kis film, mert jól összefoglalja a lényeget...

szpsz 2011.02.08. 17:43:22

Abszolút igaz! Mondjuk én évek óta igyekszem már tudatosan törekedni arra, hogy magyar termékeket vegyek.

"már Albániában is jobban élnek mint mi"
Na erre azt mondom, egyik este hallom a tvben, hogy valami Kínában 500dollárnak megfelelő összeg. Ami egy szegény kínai melós egyhavi bére. Nawazzegh, nálunk sokan ezalatt keresnek!!!!

kriemhild wagner 2011.02.09. 11:30:00

A probléma nem a magyar termékekben vagy a globalizációban van. Versenyképesség is volna, ha...! Sajnos a magyar nép ott politizál, ahol ebbe semmi politikát sem lenne szabad keverni.
Èn nem sajnálom az idöt a bevásárlásra és legyek bárhol a világon, kimegyek a piacra, elmegyek a pékhez, henteshez és nem töltöm a hétvégém a Tescóban avval, hogy felesleges és becsomagolt élemiszereket vásároljak! A héten többször és csak friss árút veszek, nem a Szupermarket elfonnyadt zöldségeit.
Gróf Széchenyi István igaz magyar eszményképem elájulna, hogy mi lett a hazájából, na meg a mienkéböl is. Nem értem, hogy pl. a magyar borok díjakat nyernek, de egyes Mo-n is müködö élemiszerhálózatok pl. Aldi, Lidl-ben egy tokaji vagy badacsonyi bor sem található??? Egy Szekérvár néven összepancsolt németországi palackozású bor áll a német Aldik polcán a legolcsóbban és a legócskább minöségben, nem értem a a magyar borászatot miért alszanak??? Nem hódították meg a külföldi EU-s piacot, sem a hazait, sem semmit! Ezért ráálltak a magyar borok helyett a chilei dél-afrikai és ùj Zélandi borokra. Az közelebb van, hogy megfelelö prezentációval elérték, hogy állandó partnerek lettek. Folytathatnám a példálózást, egy francia be nem teszi a lábát olyan hatalmas boltokba élelmiszerért, hanem megy a megszokott és megbizható partnereihez élemiszervásárlásra. Akivel megbeszélheti, hogy mit föz, mi kell hozzá, mit hol szerez be és, ha kell elmegy érte vidékre is, de semmi esetre a Szupermarketba. Nem eszik télen cseresznyét a világ túlodaláról, hanem mindent szezon szerint, az otthoni piacról!!!
Sajnos a magyarok tudatát nehéz megváltoztatni, egy önpusztitó és nagyon kényelmes nép, aki csak önsajnálatba esik, mindenért mást hibáztat, de változtatni azt nem tud!

kriemhild wagner 2011.02.09. 16:32:53

Még egy fontosat kifelejtettem a vedd a magyar terméket témához, hogy Mo-n pl. a CBA-kban olyan vastagon vágják fel a felvágottat, mert rossz a szeletögép jelszóval vagy azért mert tocsog a felvágott a víztöl és elszakad a sonka a víztöl.
A legtöbb eladó szakképzetlen, a húsosztályakon dolgozó "hentesek" valódi rémálonak nevezhetöek. Nem ismerik, ha valaki fél kiló húst kér, akkor nem egy 3 kg-os darabot akar vinni, ráadásul tiszta zsírt. A húsok szakszerü feldarabolása és gusztusos kiszerelése-eladása, sajnos össze nem hasonlítható a nyugati szomszédainkkal. Ez sajnos nagy igazság!

kriemhild wagner 2011.02.09. 16:38:50

@magyaragy: Utánanéztem Albániának, 1 Albán Lek=0,00701 Euro A minimál bér 9.403 Lek vagyis, ha helyesen számoltam, akkor 65,9 Euro, de ennek több mint a felét levonják még mindenféle címen. Albániában abból a szempontból valóban jobban élhetnek, hogy nincs annyi idegen töke bevándorolva, mint Mo-ra, ezért nem is kell öket biztatni arra, hogy csak albán termékeket vegyenek! Addig, amíg nincs más vagy zárt a piac, addig csak hazait vehetünk és ehetünk!

paulikpal 2011.03.03. 11:04:38

Én is utánanéztem, az elmúlt évben az Albán tengerparton nyaraltam. Szegényebbek mint mi,nincsennek szupermarkettek,de a kis boltokban minden kapható. Ki kellett hangsulyozni,hogy Albán csokoládét,nem Belgát,Tirana sőrt,nem Bajort és nem Magyar étolajat akarunk venni.Egyébként jobban élnek mint mi.Vidámak boldogok szeretik egymást és a túristákat. Ajánlom uticélnak.

Donna (Cara)mba 2011.04.10. 19:00:12

@Kutyant: Igaz, a jobbikosok ígérték, de ez nem csak az ő ügyük!

A propaganda film nagyon szemléletesen mutatja azt, amit sajnos a regnáló kormánynak kellene látnia!

Nincs az a mennyiségű Audi gyár, Mercedes gyár, amit ha behoznak felszippantja a felesleges munkaerőt (egy-egy ilyen gyár ma max. 1500-1600 főt foglalkoztat, az szinte semmi. és hát nem gyárthatunk annyi autót, amennyi el se férne a Föld-bolygón;) !
Kellenek, jó, ha vannak ilyen gyárak, de messsze nem elégséges a foglalkoztatottság, az aktív réteg növelése céljából!
Erre stratégiát kellene kialakítani, nem párt stratégiát, hanem gazdaságit!
Ráadásul a lakosság tekintélyes hányada még falvakban él, onnan meg bejárni mondjuk 30 km-re - nos, nem mondható ideálisnak semmilyen szempontból.

Regensburg közelében, jól letérve a pályáról, szoktunk régebben kisebb panziókban megszállni, ahol csodák-csodájára: a saját kert termékeit tették a reggeliző asztalra! Saját főzésű lekvár, saját vaj vagy egy közeli tanyáról szállított vaj mondjuk, tej, stb.
Valami helyi kis pékségben vagy a saját konyhán sütött buci...
Bajorországban rengeteg tanya látható még a pályáról is! És ideát, az osztrákoknál is!
Nem lehet rózsás egy gazdálkodó élete, de volt régen itt, nálunk is, aki szívesen felvállalta.

Aztán a leglehetettlenebb élelmiszeriperi import termékekkel lenyomták a helyi gazdákat, ma már látnivaló-számba mennek az olyan falvak, ahol megművelik SAJÁT SZÜKSÉGLETRE a kiskertet, zöldhagymát, fejes salátát, uborkát, miegymást ültetnek bele, nem angol pázsitot. (A kaszáló az más, az nem pázsit. Vagy a rét, ahol legel mondjuk egy-két birka, kecske, mit tudom én, mi nem)

Az idén már az import alma is iszonyatos drága és próbáljatok megenni egy Lidl almát! Belevásik a fogatok! Vagy egy Lidl körtét!

Ha tehetem, és innen, a vidéki városból Pestre kell mennem, mindig jól bevásárolok - főleg húsfélékből, amit mélyhűtőben tudok tárolni - a Vámház-téri csarnokban.

Az ízeket nem lehet összehasonlítani - ahhoz két külön mérce kellene.

A tetejében nemrég tudtam meg, a messzi távolból hozott termékeket még be is sugározzák! Ez komoly! Gyanítom, ez egy csírátlanítás, ezért is áll el a külföldi paradicsom hetekig, néha akár hónapokig is (tettem ilyen kísérletet 2 szem paradicsommal).

A vidék meg pusztul le, várják a "póstát", a segélyt olyanok is, akiknek még a szülei, nagyszülei gazdálkodtak!

Lássuk be már végre: a mindenkori kormánynak kutya kötelessége az agráriummal is foglalkozni! Valóságosan, nem kommunikáció meg PR szintjén!

Amúgy meg vajh miért van az, hogy hamisítják a külföldi termékeket és MAGYAR TERMÉK címkét biggyesztenek rájuk? Ha csak itt csomagolták át kisker csomagolásba, már akkor magyar terméknek minősül törvényesen, még akkor is, ha Ghuangzhou tartományban "gyártották" a fokhagymát, sárgarépát, vöröshagymát.
De a németek, dánok se restek magyar címkét tenni saját élelmiszeripari termékeikre!
Mit jelent ez?

Azt, hogy a magyar termék ÉRTÉK, érdemes hamisítani!

Azt meg már száz másik helyen leírtam, amit a franciák már rég tudnak: a saját mezőgazdaság, élelmiszeripar FEGYVER!
Még ráfizetésesen is érdemes fenntartani, mert bármikor kialakulhat olyan történelmi helyzet, amikor nem jön hajó,beüt egy embargó stb.
A nép meg enni kér majd! Még a falun élő is!
Ez nonszensz lenne.

Sok fontos dolog van emberi világunkban, de a megfelelő minőségű, mennyiségű élelem és a tiszta víz: létalapunk.

harcosnő 2011.07.04. 11:01:41

Nekem is hasonló a véleményem az előző szólók-
hoz.A magyar ember vegyen magyar terméket.
Ez több szempontból is jó.Tudja ellenőrizni,hogy
mit eszik,tud reklamálni,ha gondja van,és védi a
családja egészségét is.Igen most már mi is felszán-
tottuk a kertünket és annyira finom az a kis satnya
paprika amit én ültettem.Jobban ízlik az egész csa-
ládnak.
süti beállítások módosítása