Megosztás

|

Magyar-Termekek.hu Blog_

A magyar-termekek.hu blogja. Hírek, információk hazai gyártókról, az itthoni, illetve a külföldi piacokon kapható magyar termékekről. Megírjuk, hogy mit, miért, s miért nem ajánlunk a vásárlóknak.

Honlapunk: magyar-termekek.hu

Facebook: facebook.com/magyartermekek
Twitter: twitter.com/magyartermekek
YouTube: youtube.com/magyartermekek

E-mail: info@magyar-termekek.hu

„Válaszd a Hazait! Válaszd a jövőt!”

Facebook

"Túró Rudi" – Facebook oldal

2010.12.20. 20:24 Stef1

 

Ez egy igen rövid, és elég személyes bejegyzés lesz. Megpróbálom tömören összefoglalni a lényeget.

Adott egy népszerű közösségi oldal – esetünkben a Facebook –, egy igazi Hungarikum, a Túró Rudi, egy külföldi multi és egy kis csalás, egy kis megtévesztés. Illetve – a bejegyzés születésekor – 255.621 átvágott, részben becsapott ember.
 
Hogy hogyan lesz ebből történet, hogy miről van szó egyáltalán? Egyszerű. Rettenetesen felháborít, ahogy a holland gyökerű multinacionális tejipari vállalat a Friesland, a Piros Pöttyös gyártója, befoglalta és bitorolja a Facebook-on a „Túró Rudi” nevet, rajongói oldalt…
 
Először is, a Piros Pöttyös már egyáltalán nem az igazi… Másodszor is, sem a magyar törvények, sem az említett közösségi oldal felhasználási feltételei szerint nem használhatnák – kizárólagosan biztos, hogy nem – a „Túró Rudi” nevet.
 
Ebben az esetben többszörös a megtévesztés. Rengetegen gyanútalanul, vagy akár nagy örömmel csatlakoznak ehhez az oldalhoz, majd észre sem veszik – tisztelet a kivételnek –, hogy tulajdonképpen a Friesland facebook oldalának tagjai, rajongói lettek, ahonnan a MAGYAR finomabbnál-finomabb túró rudik és túró desszertek ki vannak zárva, tiltva, és közben folyamatosan csepeg a Pöttyös reklám! Az olyan is, aminek még a rudihoz sincs köze…
 
Pedig, finomabb és olcsóbb termék is akad bőven. (Néhány példa a bejegyzés alján…)
 
És mégis 255 ezer ember... Túró Rudi rajongó! Nem Piros Pöttyös és nem Friesland. Micsoda trükk, micsoda leleményesség, micsoda csalás!
 
Én elfogadom, hogy sokaknak a Pöttyös ízlik, még ha nem is magyar. De ami nem korrekt, az nem korrekt.
 
 
 
Néhány magyar alternatíva:
 
Mizo Túró Rudi (Sole-Mizo Zrt.)  
Cserpes Trudi (Cserpes Sajtműhely)
Tolle Rolád (Tolnatej Zrt.)
Rolly (Iwinex Kft.)
SOLE Update Desszert (Sole-Mizo Zrt.)  
Gesztenye Marci (Prima Maroni Kft.)

 

1 komment

Címkék: külföldi vásárlás magyar botrány édesség élelmiszer

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-termekek.blog.hu/api/trackback/id/tr412528692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedane 2011.01.23. 13:42:44

Én a képen lévő Kockás rudit ezerszer jobban szeretem. Valahogy finomabb az íze, és túró van benne, nem valami túrónak még a legjobb indulattal sem nevezhető valami.
süti beállítások módosítása